Uw medicatie niet meer vergeten

Door Xaviera Ringeling 28-05-2017 0 Commentaar Advies Persoonlijke verzorging,

 

Met onze handige pillendozen wordt het lastig om uw medicatie te vergeten... Het soort pillendoos kiest u afhankelijk van uw functionele behoefte.

 

Pillenagenda

 

Een pillenagenda heeft per dag een doosje met meerdere compartimenten en alle doosjes zijn verzameld in een hoesje. U kunt uw medicijnagenda bijvoorbeeld éénmaal per week vullen met de juiste medicatie. De dagdoosjes hebben een duidelijke dagindicatie en u ziet aan de lege vakjes welke medicatie u dient in te nemen.

 

Pillendoos met intervaltimer 

 

Moet u dagelijks op vaste tijdstippen (intervallen) uw medicatie innemen maar vergeet u dat wel eens? Dan is de pillendoos met inerval alarm een uitkomst. U stel eenmalig de intervalduur (bijvoorbeeld 4 uur) in en deze pillendoos begint met aftellen van de tijd. Als de tijd (in het voorbeeld 4 uur) om is begint de pillendoos te piepen. U neemt de medicatie in, start het aftellen opnieuw door een knopje in te drukken en de volgende 4 uur gaat in.

 

Pillendoos met alarmtijden

 

Wanneer u uw medicatie niet met vaste tussenpozen dient in te nemen maar waarbij de tijdstippen wel belangrijk zijn is een pillendoos met instelbare alarmtijden een uitkomst. U kunt bijvoorbeeld 5 veerschillende alarmtijden instellen waarop u de pillendoos een alarm wilt laten afgeven. Het instellen is iets complexer dan bij de pillendoos met intervalalarmering maar er is vast iemand bij u in de buurt die u daar even mee wil helpen.

 

Normale pillendoosjes

 

Wanneer u geen aparte functies nodig heeft zijn er in ons assortiment een scala aan kleurtjes, dagindelingen en formaten te vinden om uw medicatie handzaam te kunnen organiseren.