Extra warmte

Door Xaviera Ringeling 28-05-2017 0 Commentaar Advies wonen,

 

Wanneer u in de winter last heeft van koude delen in uw woonruimte is tegenwoordig met weinig moeite een bijverwarming te plaatsen. Dit soort bijverwarmingen werken op elektriciteit en hebben daardoor een hele snelle opwarmtijd, zijn onderhoudsarm en abosluut veilig.

 

Waar dient u op te letten wanneer u de aanschaf overweegt?

 

Vast of mobiel

 

Wilt u het gemak van een mobiele bijverwarming? Kies dan een variant op wieltjes. U kunt dan zonder tillen de verwarming naar de juiste plaats rijden. Een vaste bijverwarming wordt vaak met behulp van beugels tegen de muur geschroefd, dicht bij de plaats waar u de extra warmte wilt ervaren. Eenmaal gemonteerd is verplaatsen minder makkelijk, daarvoor dient er dan weer geboord en gemonteerd te worden.

 

Hoofd- of bijverwarming

 

Wanneer u nog geen andere warmtebronnen ter beschikking hebt dient de nieuw aan te schaffen verwarming als hoofdverwarming en is een hoger wattage nodig om de ruimte op temperatuur te krijgen en te houden. Als bijverwarming moet u de verwarming zien als aanvullend op uw hoofdverwarmingsbron, met als voordeel de lokale hogere temperatuur (bijvoorbeeld de zithoek) en de snelle opwarmtijd.

 

Vermogen

 

Het vermogen van een kachel bepaald welke volume u ermee kunt verwarmen. Het volume wordt gemeten in het aantal kubieke meters, met een kachel met meer Watt zijn grotere ruimten te verwarmen. Met de zwaarste kachel in ons assortiment, de ECO CADIZ van 3000 Watt is in staat om een ruimte van 30 - 50 Kubieke meter als hoofdverwarming. Als bijverwarming is een ruimte van 50-70 kubieke meter te bestrijken. In ons assortiment vindt u kackels van 1500 - 3000 Watt.

 

Afstandbediening

 

De luxere modellen in ons assortiment hebben een afstandbediening. Hiermee kunt u de intellingen van de bijverwarming veranderen vanuit uw zitplaats. Gemak dient de mens!