Een oefenfiets voor soepele spieren

Door Xaviera Ringeling 28-05-2017 0 Commentaar Advies Persoonlijke verzorging,

 

Een hometrainer is vaak op hogere leeftijd geen oplossing meer voor het soepel houden van uw beenspieren. Daarom zijn er nu kleinere handzame trainingshulpmiddelen verkrijgbaar waarmee u, zittend op uw eigen stoel, uw been- en armspieren kunt trainen.

 

Met of zonder motor

 

Wij hebben verschillende soorten in ons assortiment opgenomen, met en zonder hulpmotor. Wanneer u denkt dat u de pedalen nog zefstandig rond kunt trappen is de variant met hulpmoter niet noodzakelijk. U kist dan voor de eeenvoudige versie met of zonder display. Het display op de luxere oefenfiets maakt het aantal omwentelingen en de verbruikte calorieën zichtbaar.  

 

Wanneer het op eigen kracht rondtrappen van de pedalen niet meer gaat is de versie met de hulpmotor een oplossing. U plaatst uw voeten in de straps op de pedalen en kunt met de bijgeleverde afstandsbediening de snelheid en draairichting instellen. Zo traint u toch uw beenspieren zonder extra inspanning.

 

De trapweerstand instellen

 

U kunt op de motorloze oefenfiets de trapweerstand instellen met een draaiknop op de bovenzijde. Bij de elektrische variant is dat niet nodig, u bepaald dan met behulp van de afstandbediening de draaisnelheid.