Elektrische dekens gevaarlijk?

Door admin 23-05-2017 0 Commentaar Advies Slaapkamer,

 

Tegenwoordig absoluut veilig.

 

Elektrische dekens zijn tegenwoordig voorzien van allerlei veiligheidssystemen zodat er geen kans meer ontstaat voor onveilige situaties. Zelfs bij (lichte) incontinentieproblemen blijven de dekens van tegenwoordig goed functioneren of slaan ze automatisch af wanneer het te gek wordt.

 

Het verschil tussen een zwakstroom- en 230Volt deken

 

Bij een zwakstroom deken wordt de 230 volt omgezet naar een lagere spanning; bijvoorbeeld 12 of 16 volt.  Tegenwoordig zijn 230 volt dekens net zo veilig als zwakstroomdekens door de vele beveiligingssystemen die zijn verwerkt in deze dekens. Echter... Slapen op een zwakstroomdeken kan voor sommige mensen een extra veilig gevoel geven, waardoor er een betere nachtrust ontstaat.

 

Een elektrische deken 's nachts aan laten staan

 

Vrijwel alle elektrische dekens zullen na ongeveer drie uur automatisch uitschakelen. Zo kunt u gerust in slaap vallen met de elektrische deken aan. Mocht u dat een onveilig gevoel geven zet u de deken een kwartiertje voordat u naar bed gaat aan en schakelt u hem uit als u naar bed gaat. De kou is dan verdwenen en er kan u echt niets meer gebeuren.

 

Een elektrische deken wassen

 

Alle warmtedekens kunnen worden gewassen in de wasmachine. Controleer in de handleiding of op het label op welke stand de deken moet worden gewassen.

 

Een elektrische deken op een verstelbaar bed

 

U heeft vast en zeker wel eens wat gehoord over het onveilig gebruik van een elektrische onderdeken op een verstelbaar bed. Dit is een fabel, het enige risico is dat de deken, doordat hij sneller en vaker kan kreuken, minder lang meegaat.

Onze Nieuwsbrief
Vul uw email-adres in om elke maand onze nieuwsbrief te ontvangen!

* E-mail adres: