De juiste hoogte van een toiletverhoger

Door admin 01-05-2017 0 Commentaar Advies Badkamer,

Hoe bepaal je de juiste hoogte?

 

U zit het beste wanneer u uw voeten op de grond kunt zetten en wanneer u zit uw bovenbenen van lies naar knie een klein beetje aflopen. Om de juiste hoogte van de aan te schaffen toiletverhoger te bepalen adviseren wij u om de deksel dicht te klappen en met bijvoorbeeld een stapel boeken de juiste zitstand zoals hierboven beschreven te bepalen. 

 

Heeft u de juiste hoogte? Meet dan de hoogte van de stapel boeken, tel daar de dikte van de bril en deksel bij op en u heeft bij benadering de hoogte van de nieuwe toiletverhoger bepaald.

 

Wanneer bent u toe aan een toiletverhoger?

 

Merkt u tijdens een toiletbezoek dat zitten en opstaan van het toilet u moeite kost? Of heeft u last van rusteloze benen en stramme spieren? Dan adviseren wij u om te kiezen voor een toiletverhoger.Met een wc verhoger verhoogd u het toilet met 5 cm tot wel 15 cm, afhankelijk van welk model u kiest. Zo blijft u onafhankelijk en verhoogd u de veiligheid bij een toiletbezoek.

 

Toiletverhoger kopen: Hoe kiest u het juiste model?

 

Onze toiletverhogers zijn met zorg geselecteerd van topmerken als Dietz, Etac en Homecraft. Veiligheid en comfort staan bij ons voorop. De keuze voor het juiste model is onder andere afhankelijk van uw eigen wensen en behoeften.

 

Standaard toiletverhoger met of zonder deksel

 

​Een standaard model in onze collectie is de toiletverhoger standaard type Savanah.

Dit model is leverbaar met of zonder deksel en heeft een ergonomische vormgeving waardoor u de juiste zithouding aanneemt. De verhoger is gemaakt van kunststof waardoor deze eenvoudig schoon te houden is.

 

Toiletverhoger met armsteunen

 

Wilt u extra comfort en ondersteuning op het toilet? Dan is een wc verhoger met armsteunen een juiste keuze. Een topper in onze collectie is de toiletverhoger in hoogte verstelbaar met armleuningen. De armleuningen zijn wegklapbaar naar achteren.

 

Zachte toiletverhoger

 

Heeft u last van een geirriteerd zitvlak? Dan is een zachte wc verhoger een optie. Onze zachte verhogers zijn met schuimrubber gevuld in een wasbare witte vinylhoes. De zachte verhogers zijn verkrijgbaar in 5 cm en 10 cm hoog.

 

Vrijstaande wc verhoger

 

Wilt u geen permanente toiletverhoger op uw toilet? Bekijk dan onze Etac Swift vrijstaande toiletverhoger. Deze vrijstaande wc verhoger is in hoogte verstelbaar om deze eenvoudig boven het toilet te kunnen plaatsen. Dit model is ook als douchekruk te gebruiken als u de armsteunen eenvoudig verwijdert.