Klantbeoordelingen

Onze klanten geven ons een waardering van

8.8

 

Gebaseerd op 352 beoordelingen

Lees meer ... 

 


ALTIJD OP DE HOOGTE?

Mis geen tip!

 

 

Overweeg je een toiletverhoger? Kies de juiste!

Door Xaviera Ringeling 27-12-2020 0 Commentaar Advies Badkamer,

 

Merk je tijdens een bezoek aan de kleinste kamer van het huis, dat zitten en opstaan steeds meer moeite kost? Of heb je last van rusteloze benen en stramme spieren? Dan is het misschien tijd om een toiletverhoger te overwegen. 

 

Wat is een toiletverhoger?

Een toiletverhoger is feitelijk een extra hoge bril voor op je toilet, zodat zitten en opstaan gemakkelijker gaat omdat je niet te diep door de knieën hoeft. Met zo’n verhoger kun je het toilet tot wel 15 centimeter hoger maken. Heb je minder hoogte nodig? Toiletverhogers starten bij een hoogte van 5 centimeter. 

 

Hoe bepaal je de juiste hoogte?

Je zit het beste wanneer de voeten op de grond staan en de bovenbenen van lies naar knie een klein beetje aflopen. 

 

Meet de juiste hoogte door de toiletbril dicht te klappen en met een stapel boeken de hierboven beschreven ideale zitstand te vinden. 

 

Zit je helemaal goed en comfortabel en kun je gemakkelijk zitten en opstaan? Meet dan de hoogte van de stapel boeken die je op de toiletbril hebt gelegd en tel daarbij de dikte van de bril zelf op. 

 

Nu weet je ongeveer hoe hoog de toiletverhoger moet zijn. 

 

Met of zonder armleuningen?

Je kunt kiezen voor een toiletverhoger mét of zónder armleuningen. Het voordeel van armleuningen, is dat je met opstaan extra wordt ondersteund, doordat je de armleuningen kunt gebruiken om je aan af te zetten. Het nadeel is dat je toiletverhoger wel meer ruimte in beslag neemt. 

 

Wordt je toilet door meerdere mensen gebruikt, dan zijn armleuningen minder handig omdat ze de andere toiletgebruikers in de weg zitten. In dat geval kun je voor extra ondersteuning een toiletbeugel monteren. Die beugel bevestig je aan de muur bij het toilet zodat je je hieraan kunt optrekken en je toch gemakkelijker opstaat. 

 

Toiletverhoger kopen: kies het juiste model

Er is een groot aanbod toiletverhogers, ook bij Comfortland. Welke je moet hebben is afhankelijk van budget, voorkeur en de hoogte die je nodig hebt. Merken als Dietz, Etac en Homecraft staan bekend om hun goede kwaliteit en zijn absoluut veilig. Maar uiteindelijk ben jij degene die het gaat gebruiken, dus jouw voorkeur telt. 

 

Om je een beetje op weg te helpen, hebben we een aantal van de modellen die je bij Comfortland vindt, op een rijtje gezet:

 

Toiletverhoger standaard type Savanah

Dit model is leverbaar met of zonder deksel en heeft een ergonomische vormgeving waardoor je gemakkelijk de juiste zithouding aanneemt. Toiletverhoger Savanah is gemaakt van kunststof waardoor deze eenvoudig schoon te houden is.

 

Toiletverhoger met armsteunen van Dietz

Voor extra ondersteuning kun je kiezen voor een toiletverhoger met armsteunen. Bij dit model van Dietz kun je de armleuningen wegklappen naar achteren zodat ze niet in de weg zitten wanneer je ze niet gebruikt. 

 

Zachte toiletverhoger van Atlantis

Kies voor een zachte toiletverhoger als je wilt genieten van extra comfort. Zachte verhogers zijn met schuimrubber gevuld, in een wasbare witte vinylhoes. De zachte verhogers zijn verkrijgbaar in 5 cm en 10 cm hoog.

 

Vrijstaande toiletverhoger van Etac

Wil je liever geen permanente toiletverhoger? De Etac Swift vrijstaande toiletverhoger is een stoel die je gemakkelijke over je toilet kunt plaatsen en daarna weg kunt bergen. Je kunt de toiletverhoger van Etac natuurlijk ook in hoogte verstellen zodat het perfect past. Extra handig is dat je deze toiletverhoger ook als douchestoel kunt gebruiken door de armsteunen te verwijderen. 

 

Veiligheid voorop

Een toiletverhoger is niet alleen extra comfortabel, maar biedt ook meer veiligheid bij het zitten en opstaan. Bekijk hier ál onze toiletverhogers en kies de verhoger die het beste past.