Lezen, computeren en eten in bed

Door Xaviera Ringeling 23-05-2017 0 Commentaar Advies Slaapkamer,

 

Wanneer u vaak of langdurig in bed moet verblijven is het fijn wanneer u met behulp van een bedtafel de mogelijkheid heeft om bijvoorbeeld ontspannen te eten, een boek te lezen zonder het te hoeven vasthouden of te internetten op uw laptop zonder dit zware apparaat op uw schoot te houden.

 

Overzettafels

 

De meest eenvoudige variant is een klein blad op poten. Wanneer de poten zijn uitgeklapt kunt u dee tafel over uw middel heen plaatsen en gebruiken. Meestal hebben dit soort tafels een kleine opstaande rand om te voorkomen dat bijvoorbeeld uw bord met eten schuift en op uw bed valt.

 

Bedtafel

 

Een bedtafel staat met de poten op de grond zodat u uw matras geheel ter beschikking heeft om te bewegen. Vaak hebben dit soort bedtafels wieltjes zodat u de tafel zelf eenvoudig kunt weegdraaien om een trasfer te maken. Wanneer u overweegt een dergelijke bedtafel aan te schaffen dient u goed op de maximale hoogte te letten. Voldoende ruimte tussen uw middel en de onderkant van het blad is noodzakelijk voor een comfortabel gebruik. Daarnaast bent u hierdoor vrijer in de keuze van uw lighouding of zit in bed.

 

Met of zonder zijblad

 

Een zijblad heeft het voordeel dat dit altijd horizontaal blijft staan terwijl u wellicht het grote blad in een hoek zet om te kunnen lezen of computeren. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld uw drinken rustig neerzetten terwijl u voor het lezen, door het grote blad heel schuin te zetten uw boek niet zelf hoeft vast te houden.

 

De combinatie van bed- en stoelleestafel.

 

Niet alle bedleestafels zijn geschikt om ook als leestafel bij uw stoel of bank in de woonkamer te gebruiken. Dat komt doordat het frame van een bedtafel vaak zo is geconstrueerd dat deze onder het bed schuift terwijl dat bij een stoel niet gaat.

 

In ons assortiment daarom een combinatie van beiden, de leestafel voor stoel en bed. Door een bijzondere constructie van deze tafel blijft het frame voor uw stoel staan terwijl het blad toch dicht bij uw middel komt. Een aanrader wanneer u de tafel zowel in uw zitkamer wilt gebruik alsmede bij uw bed. Hij is in het walnoot en wit te bestellen.