Een incontinentiehoes of onderlegger

Door Xaviera Ringeling 23-05-2017 0 Commentaar Advies Slaapkamer,

 

De functie van een hoes of een onderlegger is hetzelfde: U beschermt uw matras tegen ongelukjes, de verschillen in functionaliteit zijn klein en worden hieronder uitgelegd:

 

De matrashoes

 

Het voordeel: Een hoes beschermt de gehele matras en omdat bij om het matras wordt geslagen kan hij niet verschuiven. Meestal is hij gemaakt van sterk vochtopnemende soort katoen met aan de onderzijde een zeer dunne en vaak ademende coating om het vocht 1) te absorberen en 2) niet door te laten om zo de matras volledig te beschermen.

 

Het Nadeel: U dient de gehele hoes na een ongeluktje te verwijderen om hem te kunnen wassen. Dit kan voor u een inspannedne klus zijn.

 

De onderlegger

 

Een onderlegger absorbeert eveneens maar is kleiner van formaat. Hij wordt ter hoogte van het middel op de matras gelegd, meestal onder de hoes. Het voordeel is dat u na een ongeluktje de beschermer snel een eenvoudig kunt wisselen om het te wassen.

 

Een nadeel kan zijn dat hij door een onrustig liggen verschuift of u last heeft van het geringe hoogte verschil, de naden.