Klantbeoordelingen

Onze klanten geven ons een waardering van

8.4


Gebaseerd op 327 beoordelingen

Lees meer...Kies de juiste rollator

Door admin 24-05-2017 0 Commentaar Advies Mobiliteit,

 

Het kiezen van de juiste rollator is belangrijk. Zeker wanneer u voor het eerst een rollator aanschaft heeft u nog geen ervaring met het gebruik ervan en weet u waarschijnlijk nog niet goed waar u rekening mee dient te houden.

 

Voor binnen of buiten?

 

Een belangrijke keuze. Wanneer u hem alleen binnenshuis gaat gebruiken is een binnenhuis-rollator voor u de beste keuze. Een binenhuis-rollator heeft in tegenstelling tot de rollators voor buiten altijd een dienblad waarmee u bijvoorbeeld uw maaltijd van de keuken naar de kamer kunt transporteren. Doordat er een dienblad op zit vervalt meestal het zitje. Logisch omdat u binnenshuis meestal een stoel of bank binnen bereikt heeft staan om even uit te rusten.

 

Waarvoor gaat u hem gebruiken?

 

Gebruikt u hem vooral voor een wandeling of een boodschapje maar hoeft hij bevoorbeeld niet vaak mee in de auto of het openbaar vervoer? Dan is eigenlijk elke rollator praktisch. U hoeft hem namelijk niet op te tillen en daarmee is het gewicht minder belangrijk. 

 

Gebruikt u hem voor uw boodschappen en bent u gewend om bijvoorbeeld eens per week uw boodschappen in te slaan? Kier dan een rollator met een grote mand of tas.

 

Wilt u hem thuis elke keer klein opbergen?

 

Wanneer u thuis voldoende ruimte heeft kunt u de rollator gewoon laten staan zoals u er mee naa rbuiten gaat. Wanneer u weinig ruimte heeft en hem ingeklapt wilt neerzetten is het handig even goed naar de afmetingen in ingeklapte staat te kijken. De rollators van tegenwoordig klappen bijna allemaal zijwaarts in (de handvaten en wiie;en komen naar elkaar toe) zodat u de ingeklapte smalle rollator ergens tegen de muur kunt zetten zonder er last van te hebben.

 

Wilt u de rollator meenemen in de auto?

 

Neemt u zelf uw rollator vaak mee in uw auto? Kies dan voor een lichte versie. De metalen rollators van enkele jaren geleden zijn al snel 8-10 Kg zwaar en dat gewicht moet u dan telkens tillen. Er zijn tegenwoordig al rollators verkrijgbaar rond de 5Kg en dat verschil lijt niet groot totdat u hetzelf ervaart.

 

Een lichtgewicht rollator?

 

De term 'lichtgewicht rollator' wordt tegenwoordig door elke fabrikant gebruikt en dat is natuurlijk niet gek. Het gewicht van een rollator is één van de belangrijkste zaken bij de aanschaf van een nieuwe rollaor. Door een gebruik van een zo licht mogelijke rollator kunt u hem gemakkelijker achter in uw auto plaatsen, makkelijker thuis aan de kant zetten of opbergen etc.

 

Gewoon licht, extreem licht of ultra lichtgewicht?

 

Wat een paar jaar geleden met een gewicht van 7 á 8 Kg lichtgewicht genoemd werd is tegenwoordig door het gebruik van modernere materialen redelijk zwaar te noemen. In het verleden werd er vaak metaal gebruikt bij de productie omdat een stevige rollator opleverde, daarna kwamen de rollators van aluminium en het nieuwste van het nieuwste is de rollator van Carbon.

 

De rollators van Carbon met een gewicht van ca 5Kg zijn echt ultralicht. Het verschil met een normale lichtgewicht rollator van 7 Kg is 'maar" 2 Kg, echter.... door deze gewichtsafname wordt de rollator ineens voor veel meer gebruikers een zeer goed handteerbaar hulpmiddel.

 

Carbon

 

Carbon is een ijzersterk en vederlicht materiaal dat door zijn bijzondere eiegenschappen o.a. gebruikt wordt bij de productie van vliegtuigonderdelen maar ook hengels voor de visserij. Wij hebben de Athlon rollator van het merk Rehasense met veel plezier in ons assortiment opgenomen. Deze elegante designrollator is perfect afgewerkt en vederlicht terwijl hij toch een maximaal gebruikersgewicht van 150Kg heeft.

 

Onze Nieuwsbrief
Vul uw email-adres in om elke maand onze nieuwsbrief te ontvangen!

* E-mail adres: