Werken in de tuin

Door Xaviera Ringeling 28-05-2017 0 Commentaar Advies wonen,

 

Het is voor velen altijd een plezierig tijdverdrijf geweest, werken in de tuin. In het voorjaar de tuin klaarmaken voor de groeiperiode en in het najaar het winterklaar maken zijn noodzakelijke bezigheden voor alle tuinbezitters.

 

Naarmate de leeftijd stijgt wordt het moeilijker om de vaak inspannende werkzaamheden zelf te doen en kunt u bijvoorbeeld een tuinman of hulp inhuren. Vaak is het toch fijn, en zeker goed voor uw spieren, om af en toe zelf nog te tuinieren.

 

We hebben in ons assortiment een aantal handige hulpmiddelen opgenomen die met name het bukken en zitten vereenvoudigen.

 

Het tuin-knielbankje 

 

Dit bankje, al jaren een bestseller in ons assortiment, is op twee manieren te gebruiken. Als knielbankje in de lage stand heeft u aan beide zijden een handvat waarmee u zich kunt oprichten en uw zitbeweging kunt ondersteunen. Als zitbankje in de hoge stand heeft u het gemak van een snel opvouwbaar tuinkrukje met een zachte zitting. Zitten kunt u dan bijvoorbeeld een border bijwerken of uw heesters snoeien.

 

Verlengd tuingereedschap

 

Door een harkje of een schepje met een verlengd handvat te gebruiken hoeft u minder ver te bukken.

 

Pistoolhandgreep

 

Een pistoolhandgreep kunt u gebruiken op uw bestaande gereedschap en u creëert daarmee een betere grip zonder dat u uw polsen hoeft te buigen. Vooral voor mensen met artrose is dit een uitkomst.