Ingebroken nog voordat we open zijn pffff

Door Xaviera Ringeling 05-02-2021 1 Commentaar

Oké,we hadden onszelf volledig ondergeverfd en toch waren we trots. We waren allebei trots. Ja, het was alleen nog maar de ruimte waar we straks de producten gaan inpakken, maar het zag er al zo netjes uit. Toen we de volgende dag binnenliepen, keken we er oprecht naar uit om het daar helemaal af te maken. 

 

Meteen bij binnenkomst wisten we dat het mis was. Want de de voordeur stond open. En dat hadden wij niet gedaan.

 

Neeeee :(

Het duurde even voordat het echt indaalde. Heel even hoopten we nog dat we zelf waren vergeten om de deur achter ons op slot te doen. Maar toen we zagen dat het koffieapparaat waarvoor we wekenlang over marktplaats hadden gestruind er niet meer stond en de speakers die we bij een hobbyist op de kop hadden getikt er ook niet meer waren, konden we niet meer omheen: er was ingebroken. Nee! Ja!

 

We durfden bijna niet verder op onderzoek uit te gaan. Een lamp, een volledige gereedschapskist, de modem van Ziggo, alle laatjes open, alle binnendeuren open. Pffffff. Nog niet open en de eerste inbraak was een feit. Nog geen alarmsysteem, een eigen risico van 1000 euro. Verdorie. Verdorie!!!

 

Regelen

Dan maar bellen. Eerst de politie. Die kwamen snel kijken, maar konden weinig. Dan de eigenaar van het winkelpand. Die zorgde voor nieuwe sloten. En natuurlijk de verzekering. Maar die was zo onwillig als verzekeraars regelmatig plegen te zijn. 

 

Even dippen en weer door

Een klein beetje verslagen keken we elkaar aan. Ondernemen in coronatijd is spannend. Niks is meer zoals het was. Niemand weet hoe het precies gaat zijn. Maar inbrekers gaan vrolijk door. Dat is een zekerheid die in elk geval niet is veranderd. 

 

Kom op, zeiden we tegen elkaar. Want er moet nog steeds van alles gebeuren. Dus we trokken onze verfkleding aan, pakten de kwasten - want die hadden we nog - en gingen weer aan de slag. 

 

Geniet ervan....

Aan de dieven: we hopen oprecht dat je geniet van de koffie en de andere spullen die je buit hebt gemaakt. Dan geniet er tenminste iemand van. Wij gaan gewoon door hoor en maken er een mooie winkel van. Daar kom je met je dievenpoten niet aan.

 

Misschien geen koffie. Maar zeker gezelligheid!

Of we straks al meteen bij de opening een supergoed kopje koffie kunnen bieden aan onze klanten, weten we nu niet helemaaaaal zeker meer. En echt, pfffff, daar balen we gewoon van. Maar dat mag de pret uiteindelijk niet drukken. 

 

En omdat we wel helemaal onder de verf zitten, hier dan het resultaat van het deel dat wel op de muur terecht is gekomen 8)

 

 

 

p.s: mocht je een Jura koffiemachine, Harman Kardon speaker, Makita koffer en Ziggo box aangeboden krijgen, tip ons even. We leggen met die aanbieder erg graag even contact!

 

Xaviera en Michiel

1 Commentaar

Thomas:
09-02-2021, 04:31:55 AM
Reageer

Ziggo moet toch kunnen zien waar die box straks gebruikt wordt ?

Schrijf hier uw commentaar