Douchestoel kopen? Wat zijn de verschillen tussen douchestoelen

Door admin 23-03-2017 0 Commentaar Advies Badkamer,

Wanneer u overweegt een douchestoel te kopen is het prettig om te weten welke type douchestoelen verkrijgbaar zijn. Dan kunt u weloverwogen een kiezen voor de juiste douchestoel.

 

Een douchestoel biedt uitkomst als u zich niet meer prettig voelt om lang te blijven staan onder de douche, maar ook als u gewoon zittend wil genieten van een welverdiende douche. U kunt rustig zitten op de stoel en uzelf wassen zonder angstig te worden om te vallen in de gladde douche omgeving.

 

Omdat iedereen uniek is en een andere douche heeft, zijn er veel verschillende oplossingen. Onze douchestoelen zijn allemaal veilig, stabiel en zijn duurzaam. Zeker in een gladde omgeving dient u altijd veilig te zitten. Daarnaast zijn alle stoelen in hoogtes verstelbaar en zitten comfortabel.

 

We kunnen 3 type douchestoelen of douchezitjes onderscheiden, namelijk;

  • Vaste douchestoelen
  • Opklapbare douchestoel met muurbevestiging
  • Verrijdbare douchestoel op wielen

 

 

Vaste douchestoelen 

 

Een vaste of standaard douchestoel lijkt veel op een normale stoel. De vaste douchestoel wordt gekenmerkt door 4 stabiele poten met rubberen anti-slip doppen onder de poten. De poten van een vaste douchestoel zijn in hoogte verstelbaar. Tevens heeft een standaard douchestoel een stabiele rugleuning. De standaard douchestoel is te koop met of zonder armleuningen v.a. 50,- euro. 

 

 

Opklapbare douchestoel met muurbevestiging

 

Een opklapbare douchestoel of douchezitje met muurbevestiging kunt u monteren tegen de muur van de douche. Een douchestoel voor aan de muur is geschikt voor kleine doucheruimtes omdat u deze na gebruik kunt opklappen. Dit bespaart ruimte in de douchecabine. Dit type douchestoel of douchezitje is veelal voorzien van een stabiele rugleuning en armleuningen met antislip-coating. U kunt een opklapbare douchestoel eenvoudig monteren aan de wand met de bijbehorende bevestiging set en handleiding. Een douchestoel met muurbevestiging kunt u kopen v.a. 99,- euro.

 

Douchestoel monteren aan de muur? Lees hier hoe u een douchestoel monteert.

 

 

Verrijdbare douchestoel op wielen

 

Een verrijdbare douchestoel wordt gekenmerkt door 4 wielen of wieltjes. Een verrijdbare douchestoel is zeer geliefd omdat deze na gebruik eenvoudig kan worden weggereden. Zowel handig voor particulieren als voor zorginstellingen. De wielen van de verrijdbare douchestoel zijn voorzien van remmen, zodat deze vast blijft staan tijdens gebruik. Dit type model is altijd voorzien van een stabiele rugleuning en armleuningen. Ook zijn er po- douchestoel combinaties verkrijgbaar voor een eenvoudig toiletgebruik. Een verrijdbare douchestoel is te koop v.a. 129,- euro.

 

U heeft nu een beeld van de verschillende type douchestoelen. U kunt nu beter een afweging maken om de juiste douchestoel te kopen. Wilt u deskundig advies bij de aankoop van een douchestoel? Onze specialist in veilige badkamer oplossingen legt u graag uit welke douchestoel het beste past in uw badkamer.

 

Bekijk nu onze collectie douchestoelen: Douchestoel collectie

Onze Nieuwsbrief
Vul uw email-adres in om elke maand onze nieuwsbrief te ontvangen!

* E-mail adres: