Welke typen douchestoelen zijn er?

Door Xaviera Ringeling 12-12-2020 0 Commentaar Advies Badkamer,

De douche is dé plek om tot rust te komen. Maar het is een plek waar veel ongelukjes gebeuren. Door gladde vloeren is een valpartij zo gebeurd. Dat is extra vervelend, als je toch al slecht ter been bent. 

 

Een douchestoel kan in zo’n geval een uitkomst bieden, zodat je veilig en gerust van een uitgebreide douche kunt genieten.

 

Welke douchestoel past bij jou?

Er zijn drie typen douchestoelen waar je uit kunt kiezen. Afhankelijk van je persoonlijke wensen en de specifieke inrichting van je badkamer, kies je de stoel die het beste bij jouw situatie past:

 

  • Een vaste douchestoel

  • De opklapbare douchestoel met muurbevestiging

  • Een verrijdbare douchestoel op wielen

 

Vaste douchestoelen 

Een vaste of standaard douchestoel is een normale stoel qua vorm en functie. Alleen kun je met deze stoel ook lekker onder de douche stappen. 

 

De poten van deze douchestoel zijn allemaal voorzien van rubberen anti-slip-doppen en zijn in hoogte verstelbaar. Je kunt kiezen voor een uitvoering met of zonder armleuningen. Net wat je prettig vindt. 

 

Het handige van een vaste douchestoel is dat je deze - anders dan dat de naam doet vermoeden - op kunt bergen wanneer het niet wordt gebruikt of het in de weg staat. Handig als je kinderen of kleinkinderen komen logeren (tenzij ze het comfort van een douchestoel zelf natuurlijk ook eens willen ervaren. 

 

Opklapbare douchestoel met muurbevestiging

De opklapbare douchestoel monteer je met muurbevestiging aan de douchemuur. Na gebruik, klap je de stoel dicht en staat het niet in de weg. Heb je weinig ruimte, dan is dit een goede keuze. 

 

Voor extra veiligheid zijn de armleuningen van deze douchezitjes in de meeste gevallen voorzien van antislip-coating. Dat zorgt ervoor dat je bij het zitten en opstaan nog minder risico loopt op uitglijden. 

 

Het bevestigen van de douchestoel zelf is voor de handige klusser prima te doen. Met de bijbehorende bevestigingsset en  handleiding (en onze handige tips) monteer je de douchesstoel in een handomdraai. 

 

Al kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om het door een professional te laten uitvoeren.  

 

Verrijdbare douchestoel op wielen

De verrijdbare douchestoel, kun je na gebruik gemakkelijk wegrijden. Dit type wordt zowel door particulieren als in zorginstellingen gebruikt. 

 

De verrijdbare douchestoel is voorzien van remmen, zodat de stoel goed op z’n plek blijft tijdens het douchen. Daarnaast heeft dit type douchestoel altijd armleuningen. 

 

De verrijdbare douchestoel is ook verkrijgbaar als combinatie po-/douchestoel, voor eenvoudig toiletgebruik. 

 

Wil je toch wat meer advies?

Welke douchestoel precies bij jou past is afhankelijk van verschillende factoren: de afmetingen van je badkamer, het exacte gebruik (één of meerdere personen bijvoorbeeld) en natuurlijk je budget. 

 

Wil je advies van één van onze experts? Neem dan contact met ons op van maandag tot en met vrijdag 9 tot 17:

 

Chat: rechts onderin de site

Telefoon: 070 - 22 10 580

Mail: klantenservice@comfortland.nl

 

Bekijk nu onze collectie douchestoelen