Klantbeoordelingen

Onze klanten geven ons een waardering van

8.8

 

Gebaseerd op 352 beoordelingen

Lees meer ... 

 


ALTIJD OP DE HOOGTE?

Mis geen tip!

 

 

Hoe het juiste zitkussen kiezen

Door Xaviera Ringeling 23-05-2017 0 Commentaar Advies Slaapkamer,

 

Zitkussens zijn er in alle soorten en maten en het hangt af van de functionele behoefte welke keuze voor u de juiste is.

 

Versterking van de spieren in de onderrug

 

Wanneer u vaak last heeft van uw onderrug en frequent op een normale stoel of in uw auto zit is een zogenaamd wigkussen aan te bevelen. Doordat dit kussen aan de achterkant hoger is dan aan de voorkant dwingt dit kussen u tot een actieve en gezondere houding. Het aantal graden bepaalt de geforceerde houding, dus een grotere hoek (een hoger getal) zorgt voor meer correctie.

 

Drukverdeling

 

Wanneer u last van uw achterste heeft wanneer u zit of door het langdurig zitten bijna geen 'zitvlees' meer heeft wordt het tijd voor een zitkussen. Er zijn vele varianten maar het komt er op neer dat door middel van een zitkussen de druk beter verdeeld wordt, uw gewicht wordt beter, rekening houdend met de vormen van uw lichaam, opgevangen. Dat zorgt voor verlichting en daardoor een minder pijnlijk gevoel. 

 

Allerlei soorten schuimrubber worden gebruikt om dit drukverminderingseffect te bereiken. Onze kussens zijn in verschillende kwaliteiten en prijzen te bestellen waarbij de in lagen opgebouwde vullingen met daarin traagschuim de meeste ondersteuning kiezen.

 

De hoogte en breedte

 

Vaak geeft een hoger kussen meer ondersteuning, echter, u dient er rekening mee te houden dat u met een hoog kussen de afstand tot de vloer ook verhoogd waardoor het gaan zitten en weer opstaan anders wordt. Ook verandert, afhankelijk van de contouren van uw stoel de ondersteuning van uw rug. De juiste hoogte kiezen is vaak een hele persoonlijke, we kunnen u daar niet echt in adviseren.

 

De breedtebepaling is eenvoudiger. U doet er goed aan een zo breedt mogelijk kussen te kiezen wat goed aansluit op de breedte van uw stoel of precies tussen uw armleuningen past zonder 'op te bollen'. Met een te smal kussen heeft u namelijk het risico dat u er zijwaarts afglijdt .