Klantbeoordelingen

Onze klanten geven ons een waardering van

8.8

 

Gebaseerd op 352 beoordelingen

Lees meer ... 

 


ALTIJD OP DE HOOGTE?

Mis geen tip!

 

 

Wat is een lichtgewicht rollator

Door Xaviera Ringeling 24-05-2017 0 Commentaar Advies Mobiliteit,

 

De term 'lichtgewicht rollator' wordt tegenwoordig door elke fabrikant gebruikt en dat is natuurliijk niet gek. Het gewicht van een rollator is één van de belangrijkste zaken bij de aanschaf van een nieuwe rollaor. Door een gebruik van een zo licht mogelijke rollator kunt u hem gemakkelijker achter in uw auto plaatsen, makkelijker thuis aan de kant zetten of opbergen etc.

 

Gewoon licht, extreem licht of ultra lichtgewicht?

 

Wat een paar jaar geleden met een gewicht van 7 á 8 Kg lichtgewicht genoemd werd is tegenwoordig door het gebruik van modernere materialen redelijk zwaar te noemen. In het verleden werd er vaak metaal gebruikt bij de productie omdat een stevige rollator opleverde, daarna kwamen de rollators van aluminium en het nieuwste van het nieuwste is de rollator van Carbon.

 

De rollators van Carbon met een gewicht van ca 5Kg zijn echt ultralicht. Het verschil met een normale lichtgewicht rollator van 7 Kg is 'maar" 2 Kg, echter.... door deze gewichtsafname wordt de rollator ineens voor veel meer gebruikers een zeer goed handteerbaar hulpmiddel.

 

Carbon

 

Carbon is een ijzersterk en vederlicht materiaal dat door zijn bijzondere eiegenschappen o.a. gebruikt wordt bij de productie van vliegtuigonderdelen maar ook hengels voor de visserij. Wij hebben de Athlon rollator van het merk Rehasense met veel plezier in ons assortiment opgenomen. Deze elegante designrollator is perfect afgewerkt en vederlicht terwijl hij toch een maximaal gebruikersgewicht van 150Kg heeft.